Читај ми

ПОДЕЉЕНА ПОМОЋ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић присуствовала је подели помоћи социјално угроженом становништву у магацину Црвеног крста Новог Сада. Реч је о породицама које живе у насељима Велики рит, Мали Београд, Адице, Слана бара, Бангладеш, Шангај, као и у другим деловима града, са малолетном децом, радно неспособним члановима, одраслим незапосленим члановима, а већином су корисници материјалног обезбеђења породице и самохрани родитељи.

- Поделом помоћи обухваћено је 2600 породица које су се обратиле са захтевима Црвеном крсту Новог Сада и Градској управи за социјалну и дечију заштиту. У циљу ублажавања сиромаштва социјално угрожених грађана, за обезбеђивање ове врсте помоћи из буџета Града Новог Сада опредељено је 8,5 милиона динара - рекла је проф. др Сања Стојановић.

Помоћ обухвата један просторни метар меког огревног дрвета, пакет који се састоји од основних прехрамбених животних намирница, као и пакет основних хигијенских средстава.
 

 

Нови Сад, 24. новембар 2011. године