Читај ми

ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У ОДБОЈЦИ „МЕМОРИЈАЛ ВЕЛИКАНА“

Међународни турнир „Меморијал великана” почео је данас у Малој сали СПЦ “Војводина” и играће се до недеље, 26. септембра. Турнир организује Одбојкашки клуб „Војводина“, у знак сећања на прослављење одбојкаше Жарка Петровића и Радована Дабића, а после целе претходне сезоне, трибине ће коначно бити отворене и за публику.

Турнир је отворио члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и том приликом истакао да такмичење које се организује легендама у част, представља најлепшу увертиру одбојкаша у нову сезону.

- Одбојкашки клуб „Војводина“ изнедрио је многе легенде, а међу највећима су Жарко Петровић и Радован Дабић. Веома ми је драго што се уочи сваке сезоне, њима у част организује овај турнир. То је најбољи начин да их се сетимо и да им се захвалимо за све што су учинили, како за свој клуб, тако и за Нови Сад. Овогодишњи учесници својим квалитетом обећавају атрактивне дуеле и веома ми је драго што ће публика у њима, после дужег временског периода, моћи да ужива са трибина. Свим учесницима желим успешан турнир и учвршћивање пријатељских односа, а гостима из Француске, Грчке и Немачке да упознају Нови Сад, престоницу српске одбојке и да се лепо проведу у њему- изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Поред домаћина, Одбојкашког клуба „Војводина“ на турниру играју „Париз Волеј“ из Француске, грчки клуб „ПАОК“ и учесник Лиге шампиона „Фридрихсхафен“ из Немачке. Улаз у Малу салу Спенса ће се наплаћивати симболично, 100 динара за оба меча а сав приход биће усмерен у хуманитарне сврхе – Миленку Јовићу кориснику средстава фондације „Буди Хуман“ који болује од акутне лимфобластне леукемије, као и хуманитарној фондацији „Први корак”. По жељи посетиоци могу дати и више од цене улаза.

Нови Сад, 24. септембар 2021. године