Читај ми

ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ „ДАН ПОБЕДЕ - ФИЛМСКЕ ПРИЧЕ О ОСВАЈАЊУ СЛОБОДЕ“

Други међународни филмски фестивал под називом „Дан победе – филмске приче о освајању слободе“, у организацији удружења Тесла глобал форум почео је данас у Културном центру Новог Сада. Поздрављајући присутне на церемонији свечаног отварања члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин је истакао да је  фестивал „Дан победе – филмске приче о освајању слободе“ важан јер чува од заборава приче и догађаје из наше прошлости.

- Тај фестивал ратног, патриотског и духовног православног филма представља значајан допринос културној сцени Новог Сада, јер нас подстиче да негујемо културу сећања на нашу традицију и историју и да новим генерацијама преносимо ко смо, шта смо и одакле смо и да им предочимо најважније догађаје из наше историје, оне који су обележили крај Првог светског рата - изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Присутнима су се обратили и сценариста филма „Дара из Јасеновца“ Наташа Дракулић, редитељ Драгослав Бокан, директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов и помоћница директора Културног центра Новог Сада Сунчица Марковић. Након програма свечаног отварања, приказан је филм Дара из Јасеновца, а до 13. новембра, у Културном центру Новог Сада биће одржано неколико трибина, као и пројекције играних и документарних филмова: Марш на Дрину, Иди и гледај, Теслин народ, Пропаст империје – Византијска лекција, Острво и Божји човек.

Нови Сад, 10. новембар 2021. године