Читај ми

ПОЧЕО ФЕСТИВАЛ ПЛЕСА’’DANCE FEST NOVI SAD’’

Шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић отвориo je међународни фестивал плеса ’’Dance Fest Novi Sad’’. Реч је о фестивалу који се организује 5. пут у нашем граду, траје три дана, а окупља преко 2 500 такмичара из наше земље, Македоније, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Бугарске, Мађарске, Румуније, Аустрије, Немачке, Шведске и Јужноaфричке Републике.

Том приликом Александар Петровић је нагласио да је Нови Сад отворен град који је увек добар домаћин и право место за промоцију културе, уметности, али и дружења и рекреације.

-Желим вам спортско и фер-плеј такмичење, и да по повратку из Новог Сада понесете најлепше утиске, што ће бити најбољи разлог да поново дођете и будете наши гости – нагласио је Александар Петровић.

Основни циљ фестивала је допринос промоцији модерног плеса, уз подстицање вештине и талента, те дружење и умрежавање. Обухвата разноврсне облике модерног плеса, од различитих стилова балета, преко хип-хопа, до фузија етно плесова и намењен је деци од две године и старијим професионалцима до 35 година старости.

У оквиру свечане церемоније отварања наступали су и најмлађи Новосађани из ПУ „Радосно Детињство“ и АКУД „Соња Маринковић“. Судијски тим окупио је ове године стручњаке из САД, Шведске, Италије, Чешке, Бугарске и Србије.

Нови Сад, 22. новембар 2013. године