Читај ми

ПОЧЕЛО РУШЕЊЕ ДОМА ЗДРАВЉА У ФУТОГУ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ у присуству директора Дома здравља "Нови Сад" др Животе Лазаревића, обишао је објекат Дома здравља у Футогу непосредно пред рушење. Овај објекат, величине око 500 м² је недовољног капацитета за лечење становника Футога, а будући да до сада, осим кречења и редовног одржавања није било већих улагања налази се у веома лошем стању.

- Број становника у Футогу порастао је и они заслужују нову здравствену установу. Зато данас почињемо са рушењем амбуланте, чији капацитети су веома ограничени. Ја се надам да ћемо следеће године имати задовољство да пустимо нову амбуланту у рад, ради се о инвестицији од око 70 милиона динара, а планирано је да радови буду готови до априла или маја, у зависности од временских услова - изјавио је члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ.

У оквиру нове зграде, величине 1.200 м², налазиће се одељења опште медицине, педијатрије, стоматологије, лабораторије, гинекологије, као и просторије за патронажу и кућно лечење. Изградња новог објекта Дома здравља у Футогу је још једна инвестиција Града Новог Сада у здравство, а до сада нове амбуланте добили су Сремска Каменица и Шангај док је Дом здравља у Кисачу реконструисан.

Нови Сад, 13. децембар 2011. године