Читај ми

ПОЧЕЛО ОДБРОЈАВАЊЕ ДАНА ДО ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА У РУКОМЕТУ

У оквиру манифестације “100 дана до Европског првенства у рукомету“, у присуству председникa Рукометног савеза Србије Велимира Марјановића и играча РК „Војводина“ градоначелник Новог Сада Игор Павличић притиснуo је тастер за почетак рада сата који ће одбројавати дане до свечаног отварања тог европског такмичења.

- Цела Европа и свет ће бити у прилици да виде лепоту рукометног спорта из Новог Сада где ће почетком наредне године бити одржано ово веома значајно такмичење. To је права прилика да се на најлепши начин промовише Нови Сад као град рукомета, јер не само да је наш град место за које се вежу пионирски кораци за рукомет, већ је и седиште вома успешног клуба „Војводина” који деценијама ниже успехе. Као место у којем се традиционално успешно организују спортска такмичења највишег ранга, очекујемо да ће рукометне утакмице бити прилика за уживање у спорту и да ће све протећи у доброј атмосфери – истакао је градоначелник Павличић.


Током манифестације која је одржана у центру Новог Сада одбројавање је прослављено и наступом плесне трупе уз химну Европског првенства, а химна се могла чути и у Београду, Нишу и Вршцу где ће се такође одржати утакмице првенства за рукометаше. У четири града постављене су велике рукометне лопте и сатови који ће означавати преостало време до Десетог Европског првенства у рукомету које ће бити одржано у Србији од 15. до 29. јануара 2012. године.


Нови Сад, 8. октобар 2011. године