Читај ми

ПОЧЕЛО НОВОСАДСКО БИГ ДЕЧЈЕ ЛЕТО

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић отворио је девето по реду ''Новосадско БИГ дечје лето'' које ће ове године бити одржано на бројним локацијама у Новом Саду, од 23. јуна до 30. августа. Манифестацију ће обележити око 250 програма за децу узраста од 3 до 14 година, а улаз је бесплатан на скоро све програме.

- Деци која ће већи део распуста провести у Новом Саду, добар и квалитетан програм је загарантован захваљујући Дечјем културном центру и његовим партнерима. Практично од почетка па до краја лета у Новом Саду ће бити реализовани бројни културни, забавни и едукативни програми за наше млађе суграђане, што и те како значи и њиховим родитељима. Слободно време је важан аспект у одрастању и добро је да оно буде креативно осмишљено. Међутим, можда је ипак највећа вредност ове манифестације то што доприноси да се деца, уз сазнавање интересантних нових ствари о свом граду, о природи и друштву, друже, и стичу нове пријатеље. Град ће увек подржати овакве пројекте, а посебно нас радује када видимо да се они развијају, да постају све бољи временом – нагласио је Далибор Рожић и пожелео деци срећан и леп распуст.

Током отварања, присутнима су се такође обратиле директорка Дечијег културног центра Нови Сад Северина Простран Милетић и амбасадорка ''Новосадског БИГ дечијег лета 2019'' Хана Гусић, а нступили су дечји хор ''Сунцокрети'', плесни студији ''Stage'' ''Vojvodina dens'', ''Zumba Fusion'' и капуеристи. Присутни су могли и да се придруже базару креативних радионица на којем су се представиле све институције и организације које су припремиле летње програме за децу.

Посебност овогодишње манифестације је слоган ''Дунав је наше море'' под којим ће више од десет недеља програма бити осмишљено тако да говорe о култури народа који живе у дунавској регији, на који начин се негују традиција и толеранција, чува екосистем, а биће речи и о историји локалних знаменитости, као што су Штранд и Петроварадинска тврђава. Традиционални водич кроз 9. ''Новосадско БИГ дечије лето'' штампан је у 12 хиљада примерака и подељен је деци.

''Новосадско БИГ Дечије лето'' организује Дечији културни центар Нови Сад, уз подршку Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за образовање и тржног центра ''БИГ''.

Нови Сад, 23. јун 2019. године