Читај ми

ПОЧЕЛИ СОКОЛСКИ СУСРЕТИ „ДАН ГИМНАСТИКЕ ЗА СВЕ“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је Соколским сусретима Србије под називом "Дан гимнастике за све" које Соколско друштво "Војводина", традиционално организује у сарадњи са Соколским савезом Србије. Манифестација се у току дана одржава на отвореним теренима Соколског дома, а у њој учествује око пет стотина деце.

- Велико ми је задовољство да вас у своје лично име и у име Града Новог Сада поздравим и да вам пожелим много среће у предстојећем такмичењу. Драго ми је што се ова манифестација традиционално одржава у Новом Саду и што је наш град домаћин великом броју учесника од оних најмлађих, до одраслих гимнастичара, који у вежбање улажу велики труд и  ентузијазам. Они настављају да негују традицију Соколства и гимнастике у Новом Саду, тако да је видљив велики утицај на генерације које долазе. Ова културно-спортска установа може да се похвали са 112 година постојања, а и даље настоји да негује ту дугу традицију гимнастике у Новом Саду. Градска управа за спорт и омладину ради на стварању и побољшању услова за бављење спортом и рекреацијом, а заједнички са организатором ове манифестације се трудимо да популаришемо гимнастику. Тиме доприносимо, не само здравом животу, већ и враћању правих вредности - рекао је Огњен Цвјетићанин и пожелео учесницима да се друже, поштују и развијају фер-плеј однос.

„Гимнастика за све“ је специфична спортска дисциплина која пружа могућност гимнастичаркама и гимнастичарима различите доби и различитих способности да се искажу кроз покрет. Право учешћа на ДГС ''НС 2017'' имала су сва соколска друштва учлањена у Савез Соко Србије и сви гимнастички клубови и друштва учлањени у Гимнастички савез Србије. Такмичење је колективног карактера, а групе су женске, мушке или мешовите и формирају се према узрасту и броју учесника. У оквиру манифестације, презентоване су и Соколске одоре, односно свечана одела израђена по узору на она пре Другог светског рата, чију израду је помогла Градска управа за спорт и омладину.

Нови Сад, 17. јун 2017. године