Читај ми

ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У КОМУНАЛНУ ИНФРСТРУКТУРУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, помоћник Градоначелника за комунални систем и енергетику Владимир Јелић и директор ЈКП „Водовод и канализација“ мр Драган Божић обишли су радове на изградњи канализационог колектора од Руменачке улице до Београдског кеја који су највреднија појединачна инвестиција у комунални систем Града у овој години.

- Ово је доказ да итекако постоји интензивна инвестициона активност у комуналној инфраструктури. Средства су обезбеђена кроз кредитну линију са Европском инвестиционом банком, где је Град Нови Сад гарант. Радови ће трајати око годину дана, па молим суграђане за стрпљење, јер ће завршетком радова бити решен дугогодишњи комунални проблем и свима ће бити боље - нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима Владимира Јелића вредност радова је 7 милиона евра, а град Нови Сад је на реализацију тог посла чекао преко 30 година.

- Завршетком ове инвестиције биће обезбеђен бољи одвод канализационих и отпадних вода, па се у улицама Кисачкој и Темеринској након обилних падавина неће стварати саобраћајни колапс. Цеви великог пречника су из Франсцуске стигле каналом Рајна - Мајна - Дунав, и то је први пут у историји овог дела Европе да се на такав начин врши транспорт, што ће донети читав низ погодности за Град Нови Сад и за Луку Нови Сад - навео је Јелић.

Како је објаснио директор ЈКП „Водовод и канализација“ мр Драган Божић кредит од Европске инвестиционе банке у потпуности ће исплаћивати ЈКП ВиК.

- Веома брзо, од јесни, почињу радови на реконструкцији Фабрике воде који ће такође бити финансирани од овог кредита. На тај начин ће бити усавршена технологија производње воде, а Новосађани ће имати најквалитетнију могућу воду у Европи - закључио је Божић.

Нови Сад, 20. август 2013. године