Читај ми

ПОЧЕЛА ПОДЕЛА ПАКЕТА ПОМОЋИ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ

 

Подела пакета помоћи намењених социјално угроженом становништву почиње данас у магацину Црвеног крста Новог Сада - Градска организација у Петроварадину, Улица Раде Кончара бр. 1 („Победа холдинг“) и трајаће све док пакети не буду расподељени свим корисницима.

Поделом пакета помоћи биће обухваћено 2500 породица које су се обратиле са захтевима Црвеном крсту Новог Сада и Градској управи за социјалну и дечију заштиту.

Корисници пакета помоћи су грађани настањени у нехигијенским насељима (Велики рит, Мали Београд, Адице, Слана бара, Бангладеш, Шангај, као и становници других делова града). Ради се о вишечланим породицама у којима је велики број малолетне деце, а одрасли чланови су у највећем броју незапослени, међу којима је и одређен број корисника социјалне помоћи, породице чији су чланови радно неспособни (стари, особе с инвалидитетом) и самохрани родитељи.

Помоћ, по породици, обухвата према захтевима - сва три или неки од видова помоћи, а то су: један просторни метар меког огревног дрвета, прехрамбени и хигијенски пакет.

За поделу пакета помоћи за директно ублажавање сиромаштва социјално угроженим грађанима из буџета Града Новог Сада планирана су средства у износу од 7.300.000 динара.

Нови Сад, 27. новембар 2013. године