Читај ми

ПОЧЕЛА ОБНОВА САТА НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ

 

Чланица Градског већа за културу Миланка Бркић присуствовала је почетку извођења радова на обнови сата на Петроварадинској тврђави заједно са организаторима 6. Светског тамбурица феста на чију иницијативу је обнова и започета. Целокупан приход од продатих карата овогодишњег  Тамбурица феста дониран је у хуманитарне сврхе од кога ће део средстава бити уложен у обнову Петроварадинске тврђаве, док је други део већ дониран Дечијем селу у Сремској Каменици.

- Данас почињу радови на обнови  Сат-куле на Петроварадинској тврђави  захваљујући фестивалу  “Тамбурица фест“ који је показао изузетно велику свест о томе да је потребно улагати у заједницу и бити друштвено одговоран. Сви радови ће се вршити уз надзор Завода за заштиту споменика културе који је омогућио техничке услове и врло брзо ћемо имати леп и обновљен сат који ће поново показивати тачно време. Вредност радова износи  800.000 динара, а овим гестом фестивал  “Тамбурица  фест” је још једном показао да су средства из буџета Града за културу отишла у праве руке – руке удружења грађана са изразитом свешћу о друштвеној одговорности -  рекла је том приликом Миланка Бркић и додала да је свака помоћ у обнови културне баштине од непроцењивог значаја за Град Нови Сад.

Обнова Сат-куле ће обухватити репарацију фасаде, обнову спољне стране механизма и казаљки, позлату делова ветроказа и чишћење унутрашњости сата,  а очекује се да ће радови бити готови за месец  дана.

Нови Сад, 18. септембар 2013. године