Читај ми

ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА „СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА“

Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић присуствовала је отварању манифестације „Сунчана јесен живота“ која се традиционално одржава поводом 1. октобра Међународног дана старих особа.

-Традиционална манифестација „Сунчана јесен живота” у организацији Геронтолошког центра уз подршку Града Новог Сада почиње данас, на Међународни дан старијих особа, а  читав октобар ће и ове године протећи у бројним програмима намењеним нашим најстаријим суграђанима. Основни циљ свих ових активности је подршка старијим грађанима Новог Сада, као и усмеравање пажње шире јавности на проблеме и потребе старих лица- рекла је Љиљана Коковић.

Она је такође додала да Нови Сад континуирано ради на унапређивању система услуга за старије суграђане.

-Плаћен одлазак у бање и летовалишта, повластице у јавном превозу, финансирање Клубова за пензинере, само су неке од мера које Град спроводи како би улепшао и олакшао пензионерске дане нашим суграђанима, a за ову манифестацију издвојено је 870.000 динара- истакла је Љиљана Коковић.

Разноврсни културни, забавни и рекреативни садржаји прилагођени интересовањима, потребама и могућностима старих лица биће организовани у бројним Клубовима за  пензионере, а у њиховој организацији, поред чланова клубова ангажовани су социјални радници, медицинске сестре и домаћице клубова.

Нови Сад, 1. октобар 2018. године