Читај ми

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА НОВОГ ОБЈЕКТА ДОМА ЗДРАВЉА У ФУТОГУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ и директор Дома здравља Нови Сад др Живота Лазаревић заједно са једним од најстаријих становника Футога Живаном Коларовим поставили су камен темељац за изградњу новог објекта Дома здравља у Футогу.

- Ово је највећа овогодишња инвестиција Дома здравља у Новом Саду. Изградња новог објекта дома здравља била је неопходна јер је стари био само привремено решење и имао је свега 500 м2 простора, што није задовољавало потребе становништва у Футогу. Рок изградње је 110 дана, у буџету за наредну годину већ смо предвидели средства за опремање објекта, тако да ће на пролеће ова инавестиција бити завршена – нагласио је градоначелник Павличић.

У оквиру нове зграде, величине 1.200 м², налазиће се одељења опште медицине, педијатрије, стоматологије, лабораторије, гинекологије, као и просторије за патронажу и кућно лечење. Изградња новог објекта Дома здравља у Футогу је још једна инвестиција Града Новог Сада у здравство, а до сада нове амбуланте добили су Сремска Каменица и Шангај док је Дом здравља у Кисачу реконструисан.

Нови Сад, 26. децембар 2011. године