Читај ми

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У БЕГЕЧУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је почетне радове на изградњи канализације у Бегечу, који се реализују у оквиру једне од најзначaјнијих инвестиција у нашем граду, а у циљу решавања вишедеценијског проблема недостатка система канализације. После Каћа, Руменке, Ковиља, Телепа, Сајлова и Ветерничке рампе, радови су почели и у насељу Бегеч.


- Вредност уговора за ове радове је 125 милиона динара, и то је највећа инвестиција у Бегечу до сада, чијим завршетком ће бити решен највећи комунални проблем. Рок за завршетак радова је 6. август ове године, и уколико не буде проблема у формално правном смислу, очекујемо да посао буде и окончан у предвиђеном периоду. Наиме, канализација треба да прође преко приватних парцела на одређеном делу, па су нам потребне сагласности власника парцела – нагласио је градоначелник Павличић и позвао све оне који нису дали сагласности да то учине, јер новац за изградњу каналаизације је обезбеђен у буџету Града, а грађани ће плаћати само прикључак, у договору са ЈКП Водовод и канализација, и то у ратама на више месеци.


Изградња главног колектора дуж Улице Доситеја Обрадовића је технички предуслов за изградњу секундарне канализационе мреже у више улица у Бегечу у укупној дужини од преко 18 километара.
Приликом обиласка радова у Бегечу, градоначелник је најавио да ће ове седмице почети изградња канализације у Адицама и Ветенику, а како је објаснио, укупна вредност радова на изградњи канализационе мреже у овом тренутку је 500 милиона динара.


Нови Сад, 19. март 2012. година