Читај ми

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ У АДИЦАМА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је почетне радове на изградњи канализације у насељу Адице на локалитету јужно од Шумске улице до главног насипа на Адицама у дужини од око 14356 метара. Поред изградње секундарне канализационе мреже у више улица, планира се изградња колектора у деловима улица: Љубице Раваси, Десанке Максимовић, Васка Попе, Мила Милуновића, Граничарске и Марије Бурсаћ у укупној дужини од око 1220 метара.

 

- Вредност ове инвестиције је 122 милиона динара, а рок за завршетак је 150 дана. И овом приликом позивамо грађане, који нису дали сагласност да канализација пређе преко њихових парцела, да то што пре учине, јер ћемо на тај начин убрзати динамику радова. Сада се радови изводе на делу где су сви имовинско правни односи решени – нагласио је градоначелник Павличић.

 

Радови ће се прво изводити у Улици Богдана Поповића, Краља Милана, Славонској и делу Улице Десанке Максимовић, а наставак у другим улицама спроводиће се фазно у зависности од решености имовинско-правних односа. Извођач радова је ГП Градитељ НС.

 

- Ова инвестиција је само круна вишегодишњих напора да учинимо живот становника Адица бољим. Сомборски булевар скратио нам је путовање до новог кеја, Штранда, СПЕНСа и других локација које су грађанима занимљиве, на само неколико минута, асфалтирање улица и туцаничка насипања коловоза такође су допринели да Адице буду урбанистички опремљеније и да се боље повежу са Новим Садом – изјавио је приликом обиласка радова председник савета МЗ Адице Срђан Егић.

 

Нови Сад, 22. март 2012. године