Читај ми

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ НА ВЕТЕРНИЧКОЈ РАМПИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и директорица ЈП “Завод за изградњу града“ Мирјана Дејановић обишли су почетне радове на изградњи канализације отпадних вода у насељу Ветерничка рампа у 17 улица, у укупној дужини од око 4560 метара.

У том насељу биће изграђен цевовод пречника Ø250, као и релејна црпна станица „Ветерничка рампа“ која ће, након што се изгради колектор у Улици Драгослава Срејовића, чија је изградња у току, повезати нову мрежу са постојећим канализационим системом Града Новог Сада.

- Ово је друга локација коју радимо у Ветернику. Пројекат се ради из неколико сегмената и технички је најзахтевнији,  али  као и у другим деловима града,и овде су нам имовинско правни односи највећи проблем. Где год је постојала могућност да се ти проблеми реше ми смо их решавали и  почели са радовима, а тако ће бити и у сваком другом делу града. Задовољство ми је што смо и у Ветернику почели са радовима, а укупна инвестиција вредна је преко 300 милиона динара. Циљ нам је да 80 посто људи који данас немају канализацију добију ту инфрaструктуру. Град је обезбедио средства за изградњу канализације, а за прикључке  грађани ће склапати уговоре са ЈКП „Водовод и канализација“ и отплаћивати их у више рата – рекао је градоначелник Павличић и додао да ће изградњом канализације у Ветернику бити решен вишедеценијски проблем одвођења отпадних вода у том насељу. 

Извођач радова је PORR BAU GMBH Нови Београд, уговорена вредност 37.374.631,34 динара, а рок извођења је 98 календарских дана.

Нови Сад, 23. март 2012. године