Читај ми

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ НА САЈЛОВУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и в.д. директора ЈП Завод за изградњу града Мирјана Дејановић обишли су почетне радове на изградњи црпне станице ''Сајлово'' на Руменачком путу, који представљају почетак решавања дугогодишњг комуналног проблема у том делу града.

- Као што смо и најавили новац од градских обвезница улажемо у инфраструктуру града. Милијарду и сто милиона динара улажемо у изградњу канализације, тако да ће 80 % грађана који сада немају канализацију у наредном периоду имати адекватну инфраструктуру. Прво је на реду Сајлово, а потом следе радови у Ветернику и Адицама. Вредност радова на Сајлову је 170 милиона динара што говори да град подједнако улаже у сва насеља, како би обезбедили равномеран развој – нагласио је градоначелник Павличић.

Поред изградње црпне станице, на Сајлову ће бити изграђена канализациона мрежа у дужини од преко 17 километара и дуктилни цевовод дугачак 1653 метра, дуж Руменачког пута којим ће канализација насеља Сајлово бити спојена са градском мрежом.

Нови Сад, 28. децембар 2011. године