Читај ми

ПОЧEЛА 2. МЕЂУНАРОДНA КОНФЕРЕНЦИЈA ПОЛИГЛОТА

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је свечаном отварању 2. међународне Конференције полиглота која ће трајати до 12. октобра 2014. године.  Конференција полиглота, чији је организатор Културни центар Новог Сада, ове године има мото „Језик открива нове светове“, а своје учешће је пријавило више од 200 учесника из целог света.

- Нови Сад је поносан на своју дугу и богату традицију, на своју културу, уметност и спорт. Оно што га посебно издваја јесте чињеница да у њему сложно и хармонично живи 26 нација, док је у службеној употреби чак шест језика. Све то, као и Конференција полиглота, битно утиче на оно на чему наш град предано ради, а то је стицање титуле Европске престонице културе 2021. године - рекао је том приликом Александар Петровић и учесницима пожелео успешну конференцију и дружење.

На конференцији ће учесници имати прилику да чују више од 15 тема које ће бити презентоване на српском и енглеском језику, а више од 200 полиглота и језичких ентузијаста окупљених на једном месту, дружиће се, причати, вежбати језике и стећи нова знања.

Нови Сад, 10. октобар 2014. године