Читај ми

ПОБОЉШАНИ УСЛОВИ РАДА У НОВОСАДСКОМ ПОЗОРИШТУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић посетиo је Новосадско позориште у којем је завршена уградња централног климатизационог система. Радови су подразумевали демонтажу постојећег система, уградњу новог система, постављање нових цеви за одвод и довод ваздуха и постављање нових усисних и издувних елемената. Средства за реализацију те инвестиције, у износу од преко 15 милиона динара, обезбедио је Град преко ресорне управе.

- У прошлој и овој години издвојили смо 30 милиона динара за инвестиције у Новосадском позоришту што представља највеће улагање у ту установу у последњих десет година. Решили смо најважније проблеме, и надам се да ће глумци имати добре услове за рад, као и да ће публика моћи да гледа представе у квалитетном амбијенту. У овој години за унапређивање стања у установама културе определили смо 60 милиона динара, не рачунајући средства од око 500 милиона динара за изградњу Архива града. Све то радимо у оквиру програма реализације иницијативе да се кандидујемо за Европску престоницу културе 2020. године – нагласио је градоначелник Павличић.

Директор Новосадског позоришта Шандор Ласло захвалио се оснивачу на подршци коју пружа раду те установе, због које су значајно побољшани услови за рад, али и за публику. Према његовим речима план је да ове године у Новосадском позоришту буду реконструисани малу сала и свлачионице за глумце, да се постави нова капија, и да се обезбеди нови улаз за публику, из дворишта.


Нови Сад, 27. фебруар 2012. године