Читај ми

ОТВОРЕНИ САЈМОВИ КЊИГА, УМЕТНОСТИ И ОБРАЗОВАЊА

Министар просвете у Влади Републике Србије др Жарко Обрадовић уз присуство члана Градског већа за образовање Милана Ђукића и члана Градског већа за културу Андреја Бурсаћа отворио је данас на Новосадском сајму 17. Међународни салон књига, 16. Међународну изложбу уметности и 7. Међународни сајам образовања.

Том приликом министар је саопштио да ће бесплатно школовање за ученике основних и средњих школа, обезбеђење бесплатних уџбеника и подстицање високог образовања. остати приоритет тог министарства.

- Само са образованим становништвом и квалитетним системом образовања Србија може наћи своје место у Европи, рекао је Обрадовић и оценио да су за то потребни и време и новац, односно стабилна економски и друштвена ситуација у Србији.

- Нови Сад има много квалитетних младих људи наоружаних знањем, који ће у једном тренутку преузети важне улоге у друштву и омогућити даљи развој нашег града. Због тога је улагање у образовање инвестиција од које друштво има загарантовану корист. Град Нови Сад чиниће и даље све да нашим суграђанима обезбеди адекватне услове за образовање, али и различите могућности за развијање стваралаштва у школском добу, као и њихових појединачних потенцијала – истакао је Милан Ђукић.

- Град Нови Сад на овом сајму представља своје инстистуције културе као тачке ослонца културе Града, али и као тачке ослонца културе Војводине и неизоставни део културног идентитета Србије. Идеја да се Салон књига, Изложба уметности и Сајам образовања споје у једну сајамску манифестацију, представља удружену снагу, коју бих ја назвао „ПутоКАЗ“- казивање пута којим се као друштво морамо кретати уколико мислимо да одолимо свим искушењима и изазовима, страховима и заблудама – нагласио је Андреј Бурсаћ.

Међународни салон књига и Међународна изложба уметности "Арт експо" отворени су до уторка 1. марта, док ће Међународни сајам образовања "Путокази" трајати до суботе 26. фебруара.

Нови Сад, 24. фебруар 2011. године

Овде можете преузети програм дешавања на Штанду Градске управе за културу