Читај ми

ОТВОРЕНИ ДАНИ КЕРЕМПУХА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић отворио је манифестацију Дани Керемпуха у Новом Саду коју заједнички организују Српско народно позориште и Сатиричко казалиште „Керемпух“ из Загреба. Манифестација је започела отварањем изложбе слика оснивача овог сатиричног позоришта Фадила Хаџића а затим је приказана и кабаретска представа "СПЕКТАКЛУК", у извођењу Ренеа Биторајца и Тарика Филиповића.

- У години када обележавамо 150. позоришну сезону Српског народног позоришта, у прилици смо да присуствујемо многим значајним културним дешавањима, као што је манифестација Дани Керемпуха у Новом Саду. Уверен сам да ће публика са великим задовољством открити ликовни рад Фадила Хаджића и да ће уживати у представама које нас очекују- изјавио је Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и додао да очекује да ће сарадња између хрватских и српских културних институција у будућности бити још плодоноснија.

Манифестација Дани Керемпуха у Новом Саду траје до 11. децембра а публика ће бити у прилици да погледа још три представе овог позоришта, као и документарни филм о Фадилу Хаџићу и музички концерт глумаца овог загребачког театра.

Нови Сад, 9. децембар 2011. године