Читај ми

ОТВОРЕНА ОБИЛАЗНИЦА ОКО КОВИЉА

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и Његово Преосвештенство Епископ јегарски Господин др Порфирије симболично су отворили  новоизграђену обилазницу око Ковиља.

- Значај ове саобраћајнице за Град Нови Сад огледа се у чињеници да постоји боља веза између Новог Сада и општине Тител, између места Ковиљ и Гардиновци. То је важно и за пољопривредне произвођаче, али и за манастир Ковиљ који је један од најзначајнијих духовних и културних споменика у Србији. Измештање саобраћаја допринеће бољем амбијенту за живот монаха и свих који посећују манастир - истакао је градоначелник и захвалио Републици Србији што је подржала пројекат, као и представницима МЗ Ковиљ на логистици коју су пружили. Он је такође изразио наду да ће путна мрежа у Србији бити све боља.

Према речима Епископа јегарског Господина др Порфирија нови пут подједнако је важан за грађане, за манастир Ковиљ, али и за јединствени резерват природе Ковиљско -петроварадински рит, који ће, како је оценио, сада моћи да дође до пуног изражаја.

Инвеститор изградње обилазнице, која је дугачка 4. 250 м, а широка 5.90 м, је ЈП „Путеви Србије“, а извођач радова грађевинско предузеће  „ALPINE DOO“.

Нови Сад, 1. август 2013. године