Читај ми

ОТВОРЕНА НОВА ЕКСПОЗИТУРА „СБЕРБАНК“ У НОВОМ САДУ

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић свечано је отворио нову експозитуру „Сбербанк“ у Новом Саду која се налази у Футошкој улици бр. 1 заједно са чланицом Извршног одбора „Сбербанк“ Маријаном Василеску.

- Мени је увек посебна част и задовољство када је Нови Сад препознат као добра пословна средина и када потврђени привредни субјекти одлуче да овде отворе своја представништва. „Сбербанк“, као једна од водећих банака у Русији, овим показује да јој је Нови Сад стратешки од великог значаја и да нас види као доброг партнера за развијање и унапређивање свог пословања. Ја сам уверен да ће ова филијала коју данас отварамо у нашем граду бити подједнако успешна као и друге широм света и да ће остварити добру сарадњу са правним лицима, као и са становништвом – рекао је градоначелник Милош Вучевић и додао да је од великог значаја то што се отварањем банке запошљавају Новосађани и изразио наду да ће у будућности Град сарађивати са „Сбербанк“ на пројектима од ширег друштвеног значаја за заједницу.

Госпођа Маријана Василеску истакла је том приликом да Нови Сад, као највећи град и административни, индустријски и финансијски центар Војводине, представља право место за „Сбербанк“ и да ће знање и искуство са руског тржишта бити искоришћено у банкарском пословању  у овој регији. „Сбербанк“ је једна од најпрофитабилнијих финансијских институција у свету и водећа банка у Русији са традицијом од преко 170 година пословања, а отварањем експозитуре у Новом Саду добила је и пету по реду експозитуру у Србији.

Нови Сад, 19. септембар 2013. године