Читај ми

ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ЈЕЗИК, КУЛТУРА И ТРАДИЦИЈА“

Шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је манифестацији „Језик, култура и традиција“, коју је поводом Светског дана Рома организовала фондација „Номадик“.

- Веома ми је драго што новосадска удружења и организације различитим манифестацијама обележавају Светски дан Рома који је установљен у Лондону, на првом светском конгресу Рома, пре 43 године. Манифестација којој присуствујемо има за циљ да нам представи културу и традицију Рома, која нам је само делимично позната, а која је свакако веома богата и вредна пажње-  изјавио је Александар Петровић.

Том приликом, у читаоници Градске библиотеке постављени су ликовни радови Маје Фамилић из циклуса Рома –арт, а представљена је и збирка дечије поезије на српском, ромском и енглеском језику „Домаћински гост“ исте ауторке. О књизи су говорили директор Градске библиотеке Драган Којић, проф. др Јован Љуштановић и проф. др Зоран Ђерић. У програму су учествовали драмски уметник Бошко Петров и Етно група Средње музичке школе „Исидор Бајић“.

Нови Сад, 10. април 2014. године