Читај ми

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА УМЕТНИКА ''ДОРТМУНДСКЕ ГРУПЕ'' У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ НОВОГ САДА

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је отварању изложбе чланова Удружења ликовних уметника ''Дортмундска група'' коју организује Културни центар Новог Сада. Удружење ''Дортмундска група'' постоји већ 62 године. Поводом прославе уласка у седму деценију рада, Удружење је организовало неколико изложби, па се тако и у Новом Саду, 15 чланова овог Удружења представља радовима из области сликарства, графике, фотографије, као и просторних дела, скулптуре, објеката и инсталације.

- Веома ми је драго што је Нови Сад домаћин изложбе угледног уметничког Удружења, а које је из нашег побратимског града Дортмунда. Пријатељство с Дортмундом датира одавно, а највише заједничких активности остварено је управо у области културе. Размена уметника је оно што карактерише ту сарадњу, обогаћује обе средине, и доприноси нашем бољем упознавању. Такође смо поносни на летњу џез академију која је наша традиционалана манифестација у којој учествују и музичари из Дортмунда. Изложба ликовних стваралаца Дортмундске групе уклапа се у концепт активности Новог Сада као Европске престонице културе, а има и велики уметнички значај, па позивам публику да је обавезно посети наредних дана– истакао је Далибор Рожић.

У сусрет Европској престоници културе, представници два града побратима, интензивирају планове и припреме програма даље културне сарадње у оквиру које Културни центар Новог Сада приређује и ову изложбу.

Уметници и то Jan Bormann, Maria Teresa Crawford Cabral, Mariana González Alberti, Sabine Held, Gudrun Kattke, Silvia Liebig, Dina Nur, Michael Odenwaeller, Monika Pfeifer, Alexander Pohl, Christian Psyk, Erika A. Schäfer, Wolfgang Schmidt, Roul Schneider, Claudia Terlunen, ће се представити са око 40 радова.

Посетиоци изложбу могу погледати до 6. октобра, радним данима од 9.00 до 15.00 часова у Клубу Трибина младих Културног центра Новог Сада.

Нови Сад, 24. септембар 2018. године