Читај ми

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ''СЛАТКИ ТРАГ ПРОШЛОСТИ'' У ЗБИРЦИ СТРАНЕ УМЕТНОСТИ

Шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић отворио је изложбу „Слатки траг прошлости” ауторки Данице Иванчевић и Оље Магловски, у Збирци стране уметности.

Основна идеја изложбе “Слатки траг прошлости” је да се кроз „временски точак“ прикаже спајање традиционалног и савременог начина у развоју посластица. На изложби  су  приказани предмети, текстови и фотографије, који приказују културу конзумирања и израду посластица од најстаријих цивилизација до савременог доба, доносећи нови тренд, који се огледа и у отварању првих посластичарница и радионица у Новом Саду, у којима се писала историја љубитеља слатких залогаја.

Шеф кабинета градоначелника Александар Петровић подсетио је на то да је Музеј Града једна од најпрестижнијих установа културе у Новом Саду са изузетно богатим и атрактивним програмом.

- Нови Сад је одувек био град културе, Српска Атина, а бићемо и кандидати за престижну титулу Европске престонице културе 2020. године. Ова изложба представиће посетиоцима једну од најстаријих тековина цивилизације коју сви воле – истакао је Александар Петровић. 

Изложба „Слатки траг прошлости” у Збирци стране уметности биће отворена за посетиоце до 31. јануара 2014. године, а улазница је један слаткиш.

Нови Сад, 17. децембар 2013. године