Читај ми

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА "EX LIBRIS - DUNAV, PUT KULTURE"

Члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ отворио је групну изложбу "Ex libris - Dunav, put kulture" у организацији Балканкулт фондације а уз подршку Града Новог Сада.
Изложба представља радове изабране на међународном конкурсу Ex libris на тему Дунав - пут културе, који је по трећи пут покренула Балканкулт фондација, како би подстакла развој културних, уметничких, комуникационих, професионалних, техничких и привредних веза у Подунављу.

- Дунав, снажна и моћна река протиче кроз неколико држава, регија и градова који су важни не само за европску, већ и за светску културну баштину. У јединственој форми Ex libris отворен је и овај трећи међународни конкурс на тему Дунав – пут културе. Изложба коју данас отварамо открива сву различитост уметничког израза представљену на више од 130 радова, који на посебан начин спајају народ дунавских земаља. Подржавајући овај пројекат Град Нови Сад је још једном показао посвећеност интеркултурном дијалогу и неговању различитости која ће свакако бити један од најважнијих ослонаца у кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2020 године - изјавио је члан Градског већа за културу Андреј Бурсаћ.

Изложба "Ex libris - Dunav, put kulture", која ће трајати до 31. октобра, је део манифестације "Open days 2011 u AP Vojvodini" коју под слоганом "Европа у региону" спроводи ЕУ Скупштине регија и Европска комисија за регионалну политику, у сарадњи са Европским парламентом, Европском унијом и 206 регија из 35 земаља.


Нови Сад, 27. октобар 2011. године