Читај ми

ОТВОРЕН ОСМИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ИНВЕСТИЦИЈА

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић присуствовао је свечаном отварању 8. Међународног сајма инвестиција - Инвестекспо, који се одржава од 29. до 31. октобра на Новосадском сајму. Током три сајамска дана, локалне самоуправе градова и општина, промовисаће инвестиционе пројекте који проактивно стварају неопходне услове у привлачењу страног и домаћег капитала, ради убрзаног привредног развоја својих средина и јачања позиције на привредно-економском нивоу, не само у земљи већ и у региону.

Сајам је отворио министар без портфеља у Влади Републике Србије др Сулејман Угљанин, који је истакао да Новосадски сајам и Град Нови Сад развијају здраву логику одрживог развоја Србије, јер на спајају оне који нуде и оне који траже.

- На Сајму учествују 24 општине, из неразвијених подручја које имају стандард мањи од 60 одсто републичког просека. Локалне самоуправе показују своје предности и потенцијале и омогућавају инвеститорима да нађу свој интерес улажући новац у развој наше земље - изјавио је др Сулејман Угљанин.

Јавно предузеће „Завод за изградњу града“ и Канцеларија за локални економски развој ће на овогодишњем сајму представити потенцијале Града Новог Сада, са акцентом на слободне локације у власништву Града спремне за продају и на нове подстицаје који се нуде инвеститорима.

- Драго ми је што је Нови Сад домаћин још једне велике сајамске манифестације. Новосадски сајам је бренд Новог Сада и има велики значај за наш  град, али и државу у целини - изјавио је Борко Илић и додао - Пред тога што је други по величини град, Нови Сад је и привредни, туристички и културни центар Србије. Сматрамо да потенцијалним инвеститорима можемо много да понудимо и да Нови Сад заслужује да буде најмодернија локална самоуправа у Србији, а наше представљање на овој манифестацији је управо један од корака на том путу.

Осми "Инвестекспо" који обухвата Сајам инвестиција и Дане енергетике, окупио је више од 60 учесника од чега је око 50 локалних самоуправа градова и општина. Учесници су из наше земље, али и Мађарске, Републике Српске, Румуније и Хрватске, чиме је "Инвестекспо" потврдио међународни карактер.

Нови Сад, 29. октобар 2013. године