Читај ми

ОТВОРЕН ОМЛАДИНСКИ ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР - ИНФОПОЛИС

 

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар отворио је у сутерену Аполо центра Омладински информативни центар - Инфополис. Пројекат "Инфополис" је иницирало удружење Едит центар, а финансира га Град Нови Сад посредством Управе за спорт и омладину. Омладински информативни центар је намењен младим људима којима су потребне различите информације за лакше доношење одлука и сналажење у животу.

- Нови Сад је универзитетски град, центар културе и спорта и као такав окупља велики број младих људи. Потреба за местом у оквиру којег они могу пронаћи одговоре на бројна питања, савете и помоћ приликом укључивања у друштвене токове је очигледна, а реализацијом овог пројекта, Нови Сад испуњава и први од три приоритетна циља Локално акционог плана за младе - изјавио је Предраг Свилар и додао да Град континуирано ради на побољшању квалитета живота младих у Новом Саду и да су за те потребе ове године значајно увећана буџетска средства.

Омладински информативни центар - Инфополис функционисаће у оквиру Канцеларије за младе Новог Сада чији је основни задатак да на територији Града уређује и ствара услове за бригу о младима, руководећи се превасходно начелом активног учешћа младих, које подразумева њихово укључивање у процесе доношења и спровођења одлука.

Сврха Омладинског информативног центра је да одговори на питања и потребе младих људи који у њега свакодневно долазе. То је центар отворен за младе узраста од 15 - 30 година који су у потрази за различитим информацијама као што су културни, образовни и спортски садржаји у граду, смештај за студенте, могућност хонорарног рада или запослења, затим информације у вези са европском мобилношћу за младе, попустима, путовањима и слично.

Нови Сад, 4. септембар 2013. године