Читај ми

ОТВОРЕН 2. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ КОЊАРСТВА „ХОРСВИЛ“

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић свечано је отворио 2. Међународни сајам коњарства „Хорсвил“ који ове године на Новосадском сајму окупља више од 100 излагача.
Отварању је претходио свечани дефиле коња новосадским улицама у којем су учествовали коњаници и најлепше запреге које ће наступити на такмичењима на Сајму коњарства.

- Изузетно ми је драго што је наш град постао богатији за још једну манифестацију која оживљава традиционални дух Војводине али истовремено прати савремене трендове у области коњарства.Хорсвил ће по други пут окупити људе из бројних земаља који се на највишем нивоу баве коњарством, тако да ће Нови Сад бити место размене знања и искустава из целог света – рекао је градоначелник Новог Сада Игор Павличић и изразио уверење да ће сајам коњарства допринети развоју те изванредне пољопривредне гране која пружа могућност дружења с племенитим животињама које имају велики и разноврсан значај за човека.

Сајам коњарства „Хорсвил“ трајаће до 2. октобра и том приликом више од сто излагача представиће посетиоцима близу 180 расних грла. Наступиће и произвођачи и дистрибутери опреме и прибора, хране, фармацеутских производа, као и занатлије, ликовни уметници и фотографи, а уз спортска надметања, припремљен је и богат научностручни сегмент.


Нови Сад, 29. септембар 2011. године