Читај ми

ОТВАРАЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ''КУПУСИЈАДА'' У ФУТОГУ

Субота, 3. новембар 2018. године
12.30 часова
КЦ ''Младост''
Улица цара Лазара бр. 42
Футог
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствоваће отварању 19. ''Купусијаде'' у Футогу. Организатори манифестације су МЗ Футог, Културни центар ''Младост'', Удружење ''Футошки купус'', Пољопривредна школа са Домом ученика Футог као и основне школе ''Мирослав Антић'' и ''Десанка Максимовић'', а одржава се под покровитељством Града Новог Сада.

На манифестацији се промовише пројекат ''Футошки купус - бренд Србије'', кроз представљање привредних потенцијала Футога, локалних обичаја и туристичке понуде села, са акцентом на припремању јела од футошког купуса.

Такмичење у кувању слатког купуса и киселог купуса и избор најтеже главице футошког купуса и ове године привукао је велики број такмичара. У центру Футога одржаће се и 9. Сусрет произвођача традиционалних производа Србије и представиће се производи који су мапирани у оквиру пројекта "Terra Madre Futog" Slow Food покрета.

Биће уприличен и чувени Футошки вашар, а посетиоци ће моћи да уживају у специјалитетима од купуса, обиђу штандове излагача и купе футошки купус по повољним ценама.

Нови Сад, 2. новембар 2018. године