Читај ми

ОСНОВЦИ О ТРОШКУ ГРАДА У ОДМАРАЛИШТИМА ЦРВЕНОГ КРСТА У ВОЈВОДИНИ

Градска управа за социјалну и дечију заштиту у сарадњи са Црвеним крстом и ове године омогућили су бесплатан боравак за децу основношколског узраста у одмаралиштима Црвеног крста у Војводини. 

Из буџета Града у оквиру Градске управе за социјалну и дечију заштиту, обезбеђено је 4.160.000 динара за децу која су добри ђаци примереног владања, како би отишли на седмодневни опоравак у одмаралиштима на Вршачком брегу, у Бачком Моноштру и Багремари у Бачкој Паланци. Последња група од 50  деце боравиће  у одмаралишту Црвеног крста Вршац на Вршачком брегу од 9. до 15. новембра 2019. године.

Током боравка у одмаралиштима за децу ће бити организоване и радионице које воде волонтери Црвеног крста. Деца ће имати прилику да се упознају са организацијом Црвеног крста, њеним историјатом и  основним принципима рада, као и да стекну основна знања из прве помоћи.

Подсећамо, из Буџета Града Новог Сада обезбеђена су и средства за летовање деце из социјално угрожених породица у Баошићу, која су боравила на мору од 6. до 15. јула ове године.

Нови Сад, 9. новембар 2019. године