Читај ми

ОДРЖАНА ПРВА РЕГИОНАЛАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОСВЕЋЕНА ХЕМИЈСКОЈ БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉУ НА РАДУ

 

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовао је регионалној конференцији посвећеној хемијској безбедности и здрављу на раду, коју организује Завод за здравствену заштиту радника Нови Сад.Циљ  конференције је да унапреди стање у области хемијске безбедности и здравља на раду  и донесе смернице за будуће активности на плану деловања у ванредним ситуацијама у Србији и региону, а у складу са регулативама у области безбедности на раду, координације у ванредним ситуацијама и заштите животне средине.

 

 

- Ово је прва регионална конференција између Републике Мађарске и Републике Србије и надам се да ће  показати  шта све треба се уради на спровођењу законских аката који су донети.С друге стране неопходно је правну регулативу у оквиру републичког законодавства ускладити са  важећим регулативама Европске Уније како би се повећала, не само безбедност на раду, него и заштитила животна средина од дејства хемијских материја – рекао је проф. др Александар Кираљ.

 

 

Програм рада  Конференције је био усмерен на презентацију искуства републике Мађарске у области развоја институција система за хемијску безбедност, усклађивања постојећих законских прописа са важећим регулативама Европске Уније и преносом искуства у области инспекцијских послова као и  разлозима за оснивање Института за хемијску безбедност Републике Мађарске 1998. године.

 

Конференцију су подржали Градска управа за здравство Новог Сада, Покрајински секретаријат за здравство и социјалну политику, Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова, Покрајински фонд за здравствено осигурање и НИС а.д. Нови Сад.

 

Нови Сад, 22. март 2012. године