Читај ми

ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА МЛАДЕ ГРАДА НОВОГ САДА

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствоваo je другој седници Савета за младе на територији Града Новог Сада. Дневни ред седнице обухватио је тачке у вези са израдом новог Локалног акционог плана политике за младе којим се дефинишу приоритетне области и активности за младе Града Новог Сада за период од четири године.

-Савет за младе на територији Града Новог Сада је радно и саветодавно тело Градоначелника које је конституисано ове године и данас је његово друго заседање. Локалним акционим планом обезбеђује се допринос спровођењу циљева и приоритета младих. На савету ћемо разматрати имплементирање локалног акционог плана, како бисмо што боље реализовали пројекте из различитих области које се тичу живота младих. Сигуран сам да ћемо заједно, активним учешћем, кроз конкретне програме покренути и оснажити омладинске иницијативе како бисмо дочекали 2019. годину и оправдали титулу Омладинске престонице Европе. Примењујемо сва знања и алате за унапређење положаја младих у друштву и политике према њима, јер их сматрамо активним и саставним делом нашег друштва - рекао је Огњен Цвејтићанин.

Војислав Пркосовачки хармонизатор процеса израде ЛАП је рекао да се задатак и улога хармонизатора огледа у томе да изврши анализу стања омладинског сектора на територији Града.

-На основу те анализе и извештаја, као и евалуације претходног, припрема се предлог текста Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада заједно са Саветом за младе и Радном групом. Истраживање ће обухватити анкету која ће се дистрибуирати свим расположивим каналима према младима у Новом Саду, статистички приказ о потребама младих и анализу капацитета институција које се баве младима. Такође, ту је и фокус групе чији су учесници млади, представници удружења и представници институција које се директно или индиректно баве младима и деск анализа шта је урађено током претходног периода- рекао је Војислав Пркосовачки.

Нови Сад, 1. октобар 2018. године