Читај ми

ОДРЖАНА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ И ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват посетио је у Скупштини Града Новог Сада раднике Градске управе који су учествовали у акцији добровољног давања крви. Истовремено, сви присутни били су у прилици да превентивно преконтролишу своје здравље.

- Дошли смо да подржимо раднике Градске управе који су одлучили да учествују у акцији добровољног давања крви, али и да их превентивним прегледима подстакнемо на усвајање здравог начина живота, јер је то основ превенције настанка многих болести - изјавио је проф. др Золтан Хорват и додао - Они данас имају могућност да измере ниво шећера триглицерида и холестерола, а будући да се у октобру обележава месец борбе против карцинома дојке, лекари Дома здравља Нови Сад указаће женама како да направилан начин изврше самопреглед.

Акцију добровољног давања крви организује Актив добровољних давалаца крви и хуманитараца радника градских органа управе, који постоји већ осам година и броји 200 чланова. Овакве акције се организују три пута годишње, а у оквиру једне акције прикупи се око 50 јединица крви. Поред редовног давања крви, чланови Актива се баве и хуманитарним радом, а већина давалаца крви су и донори органа.

Нови Сад, 23. октобар 2013. године