Читај ми

ОДРЖАН ТРЕЋИ САЈАМ ЗАВИЧАЈА У НОВОМ САДУ

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је трећем Сајму завичаја који је одржан у Мастер хали Новосадског сајма. Сајам завичаја је манифестација која има за циљ повезивање и унапређење сарадње завичајних институција и организација као и сродних удружења из Србије и региона у области привреде, туризма и културе.

 
-Нови Сад је мултиетнички, мултиконфесионални и мултикултурални град, и у његовој пребогатој историји увек је било и биће довољно места за све људе добре воље, широког и топлог срца, јер поклањајући љубав, човек никад није на губитку. Подсетио бих да смо крајем септембра прошле године у Градској кући у Новом Саду потписали Споразум о успостављању сарадње са Источним Сарајевом, и овај сајам ће бити права прилика да се упознамо и са огромним привредним потенцијалима, пре свега туристичким, којe тај град пружа, не само нама у Србији, већ и много шире у региону. Такође, дугогодишња и плодна сарадња са главним градом Републике Српске, Бањалуком, прави је пример неговања завичајне културе. Уз жељу да ова манифестација оправда очекивања и да се на прави начин представе сви привредни, туристички, као и културни потенцијали, од срца и најискреније вас поздрављам и желим доброшлицу у Српску Атину и Европску престоницу културе 2022. године- рекао је Александар Петровић.

На овогодишњем сајму је преко 100 излагача представило свој завичај и презентовало свој рад. То је уједно била и добра прилика за сусрете представника организација и институција из Србије са организацијама Срба из целог региона.

Нови Сад, 13. фебруар 2022. године