Читај ми

ОДРЖАН ПРОГРАМ „СВЕ ШТО НАШИМ ДУХОМ ДИШЕ“

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић присуствовао је програму „Све што нашим духом дише“ који је одржан у Градској кући, у организацији Новосадског клуба, хора „Исон“ и Удружења грађана „Вера Љубав Нада“.

- Вечерас имамо прилику да члановима Новосадског клуба представимо све оно што је Организациони одбор до сада урадио како би задобио престижну титулу Европска престоница културе 2021. године и да најавимо даље кораке у тој кандидатури. Такође, публика ће бити у прилици да ужива у концерту хора „Исон“ и њихових пријатеља. Тиме желимо да укажемо на креативност особа са инвалидитетом, који битно доприносе култури нашег града и чије стваралаштво представља јаку референцу Новог Сада на путу ка Европској престоници културе - изјавио је Вања Вученовић.

У музичком делу програма наступили су Миодраг Миша Близанац и хор „Исон“, затим хор “Вивак”, хор ОШ „Душан Радовић“, хор просветних радника Новог Сада, солисти на хармоници и тамбурашки оркестар. На репертоару су биле песме из периода Првог српског устанка и Првог светског рата.

Нови Сад, 2. децембар 2015. године