Читај ми

ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЗА АМБАСАДОРА ЦРНЕ ГОРЕ У СРБИЈИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је одлазећег амбасадора Црне Горе у Србији Њ. Е. Бранисалава Мићуновића у Градској кући, и том приликом пожелео му је срдачну добродошлицу, захваливши му се на досадашњој сарадњи.

Саговорници су истакли дугогодишњу успешну комуникацију и плодотворне активности и нагласили да ће се добри односи Града Новог Сада и Амбасаде Црне Горе у Србији наставити, на обострано задовољство.

Амбасадор се захвалио градоначелнику на указаном поверењу, пруженој подршци за пројекте и активности црногорске амбасаде и за сав напор уложен у јачање веза два народа.

Званичници су оценили да су односи градова побратима Новог Сада и Будве одувек били на веома високом нивоу, као и пријатељски односи Новог Сада са Тивтом, а посебно захваљујући повезаности самих грађана. Како су рекли, побратимство карактеришу многи заједнички пројекти, као и активности у оквиру ''EXIT'' фестивала, па се и ове године, у оквиру покрета ''EXIT tribe'', очекује велики спектакл на плажи Буљарица на црногорском приморју.

Туризам, привреда, образовање, култура и спорт наведени су као области које пружају велике могућности за развој сарадње Новог Сада и Амбасаде Црне Горе у будућности, као и два велика новосадска пројекта Омладинска престоница Европе и Европска престоница културе.

Нови Сад, 6. јул 2019. године