Читај ми

ОДРЖАН ПРИЈЕМ ПРВАКА У ОШ „ВАСА СТАЈИЋ“

Пријем првака у Основну школу „Васа Стајић“ одржан је данас, а том приликом, чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић поздравила је будуће ђаке, њихове родитеље и учитеље и пожелела им срећан почетак школовања.

- Полазак у школу је велики почетак за свако дете. Дан када живот пред њих поставља нове изазове кроз које ће расти и развијати се. То је такође значајан догађај и за целу породицу. Како би им помогли да се што боље и безбрижније прилагоде новим околностима, већ трећу годину за редом обезбеђујемо средства за куповину бесплатних уџбеника за све ђаке прваке. Ову годину, за те потребе издвојено је 27 160 000 динара и већ данас више од 4000 ђака првака са територије Града добиће нове књиге - изјавила је Дина Вучинић.

Град Нови Сад континуирано улаже у ОШ „Васа Стајић“, a од 2014. године, у ту школу инвестирано више од 97 милиона динара.

- Трудимо се да омогућимо што боље услове за учење и рад у школи коју похађа 949 ученика, распоређених у 35 оделења. Једна од најважнијих ствари коју смо завршили је замена фасадне столарије, а ове године крећемо са доградњом спортске сале, будући да је постојећа изграђена још 1956. године и не може да задовољи садашње потребе ученика. Укупна вредност те инвестиције је око 203 милиона динара - објаснила је Дина Вучинић истичући да су новосадске школе спремне за
нову школску годину и да ће Град Нови Сад учинити све да омогући наставу по првом моделу непосредног рада у школи и остане у зеленој зони.

Она је будућим првацима пожелела да им ђачко доба буде лепо искуство које ће памтити целог живота, да слушају учитеље, да се друже са вршњацима и стекну нова знања важна за даљи живот, поручујући им да им знање нико не може одузети.

Нови Сад, 31. август 2020. године