Читај ми

ОДРЖАН КОНЦЕРТ СРПСКО - МАКЕДОНСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА

Члан Градског већа за здравство прим. др Петар Новаковић и помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић присуствовали су концерту Културно-уметничког друштва "Слобода" из Руменке и Културно-уметничког друштва "Гоце Делчев" из Босилова, Македонија.

- Веома ми је драго што су са нама вечерас драги гости из Македоније, али и што смо у прилици да подржимо реномирано културно-уметничко друштво, какво је "Слобода" из Руменке, које већ деценијама промовише културу и традицију ових простора - изјавио је помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић и додао – Вечерашњи концерт је потврда пријатељства српског и македонског народа, али и платформа за јачање културне сарадње ове две земље.

Члан Градског већа за здравство прим. др Петар Новаковић је поздрављајући госте концерта истакао да ће Град увек подржавати манифестације које негују традицију и пријатељство, али и да је важно да се поред здравствене заштите и комуналне инфраструктуре, становницима приградских насеља омогуће квалитетни културни садржаји.

Сарадња и дружење два културно-уметничка друштва почело је 1982. године, а у име тридесетогодишњице пријатељства чланови КУД "Гоце Делчев" су поред традиционалних македонских игара приредили и шумадијске игре. Културно - уметничко друштво "Слобода" представило се својом фолклорном секцијом, џез балет и дечијом певачком групом.

Нови Сад, 3. март 2013. године