Читај ми

ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД „СЛОБОДА“ ИЗ РУМЕНКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић свечано је отворио годишњи концерт Културно уметничког друштва „Слобода" из Руменке који је уприличен у Основној школи „Свети Сава“ у том приградском насељу.

- Велико ми је задовољство што данас имам прилику да присуствујем годишњем концерту КУД „Слобода“. Руменчани више од три деценије у том саставу негују културу кроз игру и песму, а својим умећем, талентом и весељем чувају понос и традицију нашег народа. Важно је што се не задржавају при томе у границама наше земље, већ су чланови КУД-а и својеврсни амбасадори Руменке, Новог Сада, Србије и наше традиције – рекао је градоначелник Вучевић и нагласио да ће ово руменачко КУД у Граду Новом Саду увек имати подршку, пријатеља и партнера.

Културно уметничко друштво „Слобода“ из Руменке основано је 1980. године, када се у настојању чувања традиције, окупила омладина у Руменки и оформила фолклорну секцију. Убрзо затим, почела је са радом и драмска секција и формиран је музички ансамбл, а данас Друштво броји преко 150 чланова распоређених у пет секција - најмлађи дечији састав, старији дечији састав, предизвођачки састав, извођачки састав и рекреативни састав.

Нови Сад, 1. март 2014. године