Читај ми

ОДБАЧЕНЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ГРАДОНАЧЕЛНИКА И ГРАДСКОГ ВЕЋА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић сазвао је конференцију за новинаре у Градској кући, након што је Републичко јавно тужилаштво саопштило да је Више јавно тужилаштво у Новом Саду одбацило кривичну пријаву Агенције за борбу против корупције поднету против градоначелника Новог Сада и 12 чланова Градског већа.

- Изражавамо задовољство што је надлежно државно тужилаштво утврдило да је поднета кривична пријава неоснована. Свако у Новом Саду је знао да ова градска власт не може да одговара за нешто у чему није учествовала. Одбацивање кривичне пријаве има вишеструки значај.
Овим су створене претпоставке да Привредни суд у Новом Саду може непристрасно да одлучује о спору између АТП "Војводина" и Града Новог Сада зато што је рочиште заказано за 13. фебруар, а из текста кривичне пријаве несумњиво произилази да је Агенција већ пресудила да је једна од страна у спору у праву, а да друга не извршава своје обавезе. Зато захтевамо утврђивање одговорности директорице Агенције, госпође Зоране Марковић и других одговорних лица, као и разјашњење свих околности из спорног уговора, јер је то нешто чиме је требала да се бави Агенција. – рекао је Игор Павличић и напоменуо да се у случају подношења пријаве радило или о грубом прекорачењу овлашћења и нестручности, што је и показало одбацивање пријаве ненадлежном органу, или су у питању били неки други мотиви које треба утврдити.

Градоначелник је нагласио да се Агенција није бавила онима који су склапали уговор, већ се бавила садашњом градском структуром која није могла да утиче на оно што је неко други урадио упрошлости, и која чини све да заштити имовину Града. Због тога што су подношењем те пријаве начињени многобројни пропусти, градоначелник је рекао да директорица Марковић треба да поднесе оставку као морални чин, као и то да ће се Градско веће Новог Сада обратити надлежном суду ради заштите права и интереса Града. О свему ће бити обавештен и известилац Европског парламента за Србију госпдин Јелко Кацин.

Нови Сад, 8. фебруар 2012. године