Читај ми

ОБИЛАЗАК РАДОВА У ШКОЛИ „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ ТОЗА“

Члан Градског већа за образовање Немања Старовић посетио је Основну школу „Светозар Марковић Тоза“ на којој се надограђује око 1600 м2 новог простора, а изводи се и комплетна санација преосталог дела равног крова. Улагање Града Новог Сада у реализацију овог пројекта износи око 4.000.000,00 динара и подразумева обезбеђивање непоходне документације. Уговор о извођењу радова склопило је Министарство просвете и науке Републике Србије са одабраним извођачем, а вредност уговорених радова је око 730.896,55 евра.

- Радови теку по плану и до краја јанура ће бити завршени, након чега ће уследити и опремање учионица. Радови на проширивању простора у овој школи, као и у школи „Коста Трифковић“ се реализују у оквиру Пројекта „Програм модернизације школа“, а средстава за реализацију надоградње обе школе обезбедила је Влада Републике Србије путем зајма од Европске инвестиционе банке. Наредне године почеће са изградњом и нова школа на Клиси, чиме се заокружује један велики инвестициони циклус који, поред неколико десетина хиљада дограђених квадрата на новосадским школама, подразумева и две потпуно нове школе, изграђене на Новом Насељу и у Ветернику - рекао је члан Градског већа Немања Старовић.

Имајући у виду да се радови изводе у току школске године док траје настава, да би се спречило повређивање и омогућио безбедан боравак деце у школи, директор и извођач су донели протокол коришћења учионица. Из разлога што се поједине учионице по наведеном протоколу не користе, школа је увела наставу у три смене, а грађевинска инспекција редовно контролише извођење радова у овој као и у другим школама.

- У последњих неколико година, Детелинара се јако проширила, а Град је то препознао и улаже у проширење капацитета и у школи „Доситеј Обрадвић“ и у нашој. Након реновирања, добићемо десет нових учионица, као и нове савремене лабораторије. Због безбедности деце, док трају радови, измештено је осам разреда, тако да ће се настава наредне две недеље одвијати у три смене, а од новог полугодишта деца се враћају у своје учионице – рекао је директор школе „Светозар Марковић Тоза“ Петар Наранчић.


Нови Сад, 9. децембар 2011. године