Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ПОГИБИЈЕ ОЛЕГА НАСОВА

Приликом рушења старог Варадинског моста бомбама НАТО авијације, 1. априла 1999. године, живот је изгубио Новосађанин Олег Насов. Поводом четрнаестогодишњице овог трагичног догађаја заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић положиo je венцe на спомен обележје код Варадинског моста Дуга.

- Обележавање годишњице погибије Олега Насова је прилика да се сетимо свих жртава НАТО бомбардовања, али и свих жртава ратова на просторима бивше Југославије, деведесетих година. Наша земља је претрпела велика материјална разарања, међутим најстрашнија чињеница је да је тада животе изгубио велики број недужних људи - изјавио је заменик градоначелника Борко Илић и додао - Никада не смемо заборавити Олега Насова и друге недужне жртве, и сада са овог места, целом свету шаљемо поруку да ћемо увек водити политику мира.

Поред Олега Насова, током 78 дана бомбардовања наше земље погинуло је око 2 000 а рањено је више од 12 500 грађана Србије. Два дана после бомбардовања Варадинског моста, Нови Сад је остао и без Моста слободе, а 26. априла срушен је и Жежељев мост.

Нови Сад, 1. април 2013. године