Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ОСОБА СА ДАУНОВИМ СИНДРОМОМ

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић присуствовала је програму обележавања Светског дана особа са Дауновим синдромом у ШОСО „Милан Петровић“ у оквиру којег је уприличена изложба фотографија и уметнички програм у којем су наступили чланови Удружења и ученици ШОСО „Милан Петровић“.

-Живот нам је свима лепши и садржајнији кад можемо да пружимо руку подршке својим најближима, како би на различите начине допринели унапређивању њиховог живота. Град Нови Сад је увек налазио пут и начин да помогне. Клубу "Велико срце" који чине Организација за помоћ особама ометеним у развоју, Друштво за помоћ особама са аутизмом, Удружење родитеља деце оштећеног слуха и Друштво за помоћ особама са Дауновим синдромом, Град је уступио простор на препоруку градоначелника и помогао његов рад са 1.200.000 динара - рекла је проф. др Сања Стојановић.

У оквиру програма, додељене су захвалнице појединцима и организацијама који су у протеклој години допринели квалитету живота особа са Дауновим синдромом, а организован је семинар у сарадњи са Савезом здравствених радника Војводине како би се повећао ниво знања о особама са Дауновим синдромом и начину комуникације са особама са инвалидитетом. Целокупну манифестацију организовало је Удружење за подршку особама са Дауновим синдромом, а својим волонтерским радом допринели су њеној реализацији.

 

Нови Сад, 21. март 2012. године