Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ ДРУШТВЕНО-ОДГОВОРНОГ ПРОГРАМА ''ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО''

 

Град Нови Сад и компанија ''НИС'' представили су резултате вишегодишње успешне сарадње кроз програм друштвене одговорности ''Заједници заједно'' који НИС реализује већ 10 година желећи да унапреди квалитет живота локалних заједница широм Србије. Присутнима на свечаности у Градској кући обратили су се градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и генерални директор компаније ''НИС'' Кирил Тјурдењев.

Градоначелник Вучевић је рекао да одлични резултати Програма показују колико је добра сарадња Града и највеће компаније у Србији, а чије је седиште у Новом Саду.

- Поносни смо што смо у Програм, који тежи напретку друштва, улагањем у науку, обрaзаовање, културу, спорт, социјално предузетништво, укључени од самог почетка. Захваљујући томе, подршку су добили многи талентовани појединци и институције, који представљају будућност Новог Сада и Србије. Новина је да је компанија ''НИС'' наш партнер и у обнови бисера Новог Сада, односно Петроварадинске тврђаве која ће добити сјај који и заслужује, јер сваки њен камен и цигла представљају наше јединствено културно-историјско наслеђе. Тамо смо преселили и културне манифестације, и показали да имамо капацитет да организујемо квалитетне садржаје и мимо централног градског трга, па градић полако почиње да живи као културно-туристичка атракција – нагласио је градоначелник Милош Вучевић и додао да је пословни успех компаније ''НИС'', успех читаве заједнице, јер гарантује да ће друштвено одговорни програм ''Заједници заједно'' наставити да се реализује у још већем интензитету.

Генерални директор компаније ''НИС'' Кирил Тјурдењев рекао је да је поносан на деценију дуго партнерство са Градом Новим Садом, које представља потврду воље за даље заједничко деловање на добробит Новог Сада и Новосађана.

- ''НИС'' је у срцу Новог Сада, уверен сам не само географски, зато напредак наше компаније не би био потпун ако не би допринео и напретку града у којем живимо и радимо. Такво схватање је и у нашој стратегији, а посебно у програму ''Заједници заједно'' – истакао је Тјурдењев.

Кроз различите програме друштвене одговорности, ''НИС'' је од 2009. године у развој Новог Сада уложио готово 300 милиона динара. Од тога је само кроз програм ''Заједници заједно'' реализовано 86 пројеката који су допринели побољшању услова живота Новосађана. Тако су, између осталог, реконструисана и изграђена дечја игралишта Предшколске установе ''Радосно детињство'', обновљен је објекат Мале стражаре–Опсерваторије на Петроварадинској тврђави, уређен је Дунавски парк, а значајно је унапређена и спортска инфраструктура Новог Сада. Поред тога, ''НИС'' и Град Нови Сад су подржали бројне културне и спортске манифестације међу којима је и ''Стеријино позорје'', побољшали услове за рад и боравак у Дому ''Ветерник''. Такође, у оквиру Програма у Новом Саду је отворена и прва Канцеларија за ауто-седишта како би се јачала безбедност најмлађих у саобраћају, док је на Штранду уређено прво комбиновано дечје игралиште у Србији, прилагођено деци са инвалидитетом.

Нови Сад, 12. септембар 2018. године