Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН 1. БРИГАДЕ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаности поводом обележавања Дана 1. бригаде копнене војске која је одржана у касарни Југовићево. Тај дан се обележава као сећање на 9. новембар када је 1918. године прва јединица Седмог пешадијског пука Војске Краљевине Србије, предвођена мајором Војиславом Бугарским, умарширала у Нови Сад.

- Велики датум за наш град свакако је 9. новембар, када је слобода стигла у Нови Сад после деценијског чекања, и када су испуњени снови наших предака. Као и претходних година, Град Нови Сад заједно са Војском Србије и 1. Копненом бригадом поносно организује ову прославу. Данашње јединство институција државе, локалних самоуправа и верских организација, предвођено Војском Србије јесте гарант мира и стабилности како за нашу државу, тако и за наш град – рекао је градоначелник и свим припадницима јединице упутио срдачне честитке.

Бригадни генерал Стојан Батинић истакао је одличну сарадњу са локалним органима власти у свим гарнизонима у Војводини где се налазе њихове јединице. Обраћајући се присутнима он је нагласио да ће и у наредном периоду војска пружати неопходну подршку грађанима и локалној самоуправи, и указао на то да је та јединица квалитетном организацијом рада и професионалним односом према задацима постигла значајне резултате.

Данашњој свечаности присуствовали су и представници верских заједница, Јужно-бачког управног округа, локалних самоуправа, као и многобројни представници Војске Србије, а том приликом најзаслужнијим припадницима јединице уручене су награде и признања. Свечано обележавање Дана Прве бригаде завршено је дефилеом јединица бригаде и наступом фолклорног ансамбла „Вила“ из Новог Сада.

Нови Сад, 7. новембар 2014. године