Читај ми

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ГРАДА НОВОГ САДА

Субота, 1. фебруар 2020. године

9.00 часова
Клиника за гинекологију и акушерство КЦВ
Улица Бранимира Ћосића бр. 37

10.30 часова
Свечана сала, Градска кућа
Трг слободе бр. 1

12.00 часова
Сцена ''Јован Ђорђевић''
Српско народно позориште

Поводом 1. фебруара, рођендана Новог Сада, градоначелник Милош Вучевић посетиће бебу која је прва рођена 1. фебруара на Дан Града, као и њену мајку. Одлуком о правима на финансијску подршку породици са децом, уведен је поклон и за мајке беба које се роде 1. фебруара и то у износу од 200 000 динара по детету.

Затим ће градоначелник Вучевић и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић бити домаћини Свечаног пријема у Градској кући, делегацијама побратимских и пријатељских градова које су у посети граду. Нови Сад ће том приликом угостити представнике 18 градова међу којима су Норич, Дортмунд, Гомељ, Будва, Бања Лука, Куманово, Грачаница, Загреб и Источно Сарајево.

Након свечаног пријема, градоначелник ће уручити Фебруарску награду овогодишњој добитници председници Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) Јоланд Корори у Српском народном позоришту. Њој је то највише градско признање додељено за изузетно посвећен, несебичан и дугогодишњи хуманитарни, волонтерски и едукативни рад у циљу подршке деци и породицама која воде животну битку против малигних обољења, храбрости и истрајности у реализацији акција којима се унапређује квалитет лечења и живота те деце, као и подстицању и ширењу хуманости и емпатије у друштву.

Свечаној академији, која се одржава поводом обележавања 272. рођендана Града Новог Сада, присуствоваће представници Републике, Покрајине, Града, установа и институција, дипломатског кора и друге високе званице, а током програма, Опера Српског народног позоришта извешће део опере Фауст.

Нови Сад, 31. јануар 2020. године