Читај ми

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЗАВРШЕТКА ИЗГРАДЊЕ НОВЕ ФАБРИКЕ "КОТЕКС ВИСКОФАН" ДОО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, заједно са председником Владе АП Војводине др Бојаном Пајтићем и директором ВИП Фонда Браниславом Бугарским обишао је постројење шпанске компаније Вискофан СА поводом реализације нове инвестиције.

- Захваљујући овој шпанској инвестицији данас је Котекс Вискофан фабрика са неколико стотина запослених која 95 % својих производа извози широм света. Производња захтева проширење својих капацитета и ми смо спремни да дамо пуну логистичку и финансијску подршку сваком новом запошљавању у овом погону, а држава је определила 400.000 евра за запошљавање 200 радника. Ова компанија је истовремено и сигнал шпанским инвеститорима да је наше подручје атрактивно и за инвестирање и за запошљавање – рекао је том приликом др Бојан Пајтић.

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић рекао је да је Град је донео одлуку да се сваком инвеститору, који улаже више од милион евра и који запошљава нове раднике одобри попуст од 50 % на комунално опремање те да је тако учињено и у овом случају.

- Сада је на Граду, Покрајни и држави да обезбеди услове да оваквих инвестиција буде што више, како би се у будућности ефикасније решавао проблем незапослености. Мени је драго да број незапослених у Новом Саду није значајно порастао од 2008. године, а захваљујући оваквим инвестицијама се чак смањује и могу само да изразим задовољство што је то тако – нагласио је градоначелник и истакао важност изградње обилазнице и Булевара Европе у чијој близини је изграђено неколико нових фабрика.

Оснивач фабрике Котекс Вискофан је висококотирани светски произвођач колагенских пластичних и целулолозних омотача Вискофан, чија се производња одвија у 14 земаља широм света. Вискофан је 2005. године окупио акције Котекс и постао власник Котекс Вискофан ДОО, у коме је у битној мери осавременио и унапредио производњу и услове рада.

Нови Сад, 19. октобар 2011. године