Читај ми

НОВОСАДСКИ КИК БОКСЕРИ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примио је у Свечаној сали Градске куће новосадске представнике кик бокс репрезентације Србије, који су на Европском јуниорском првенству и на Светском сениорском првенству остварили изузетне резултате.

- Успеси које, на великим светским и европским такмичењима остварују новосадски спортисти у кик боксу, каратеу, саватеу и џудоу показују да наш град постаје центар борилачких спортова у Србији. Оно што мени представља изузетно задовољство, поред запажених резултата, је пажња коју тренери поклањају едукацији ових младих људи и колико су они спремни да своје вештине ставе у функцију борбе протв насиља и дају свој допринос широј друштвеној заједници  - изјавио је Предраг Свилар и додао да ће Град у складу са могућностима наставити да подржава своје кик боксере.

На Европском јуниорском првенству одржаном од 14. до 22. септембра у Пољској учествовало је пет такмичара из Новог Сада, који су освојили златну, сребрну и бронзану медаљу. У сениорској конкуренцији на Светском првенству, одржаном од 26. септембра до 6. октобра у Бразилу, репрезентација Србије је остварила историјски успех освојивши 5 златних, 4 сребрне и 9 бронзаних медаља. Нови Сад је имао пет представника међу којима су Ненад Пагонис и Миљан Видовић који су у различитим дисциплинама освојили златне медаље.

Нови Сад, 1. новембар 2013. године